Úvod / Zmrzlina / Zmrzlinové směsi MIXAR®EXTRA

 

 

 

Zmrzlinové směsi MIXAR®EXTRA

      

 

Sortiment zmrzlinových směsí MIXAR®EXTRA

Název Balení Obchodní balení Min. trvanlivost (měs.)
Vanilka 2 kg 14 kg (7 x 2 kg) 15
Čokoláda 2 kg 14 kg (7 x 2 kg) 15
Jahoda 2 kg 14 kg (7 x 2 kg) 15
Pistácie 2 kg 14 kg (7 x 2 kg) 15
Jogurt 2 kg 14 kg (7 x 2 kg) 15
Meruňka 2 kg 14 kg (7 x 2 kg)

15

Vanilka 12,5 kg 12,5 kg (12,5 kg) 6
Višeň  2 kg 14 kg (7 x 2 kg) 15
Smetanový 2 kg 14 kg (7 x 2 kg) 15
Sušenka  - NOVINKA 2 kg 14 kg (7 x 2 kg) 15

 

 

Návod na přípravu zmrzlinových směsí MIXAR®EXTRA

a) studenou cestou bez pasterace

1 kg sušené zmrzlinové směsi rozmícháme ve 2 litrech studené pitné vody. Necháme asi 15 minut odstát, znovu promícháme, scedíme, vlijeme do zmrzlinového stroje a v nášlehu zmrazíme. Vytáčíme do porcí, případně vaniček.

 

Doporučení: před zmrazením zmrzliny v nášlehu směs ve vanách občas promíchejte. Takto připravená směs se může buď bezprostředně zmrazit ve stroji nebo ji můžeme před zmrazením uchovat při teplotě do +4 °C.

 

b) teplou cestou s pasterací

Smícháme 1 kg sušené směsi s 2 litry studené pitné vody, scedíme a  tepelně opracujeme. Technologický postup výroby musí zajistit po pasteraci následné zchlazení tepelně opracované směsi. Takto připravenou směs poté zpracujeme na mraženou zmrzlinovou směs.

Směs se zchladí na teplotu +4°C do 90 minut po pasteraci. Směs lze bezprostředně zmrazit na teplotu -8°C a nižší. Zchlazenou, nezmrazenou směs lze uchovat nejdéle po dobu 48 hodin při teplotě do +4°C. Tato teplota musí být zachována i při její přepravě a rozvozu.

 

Pro výrobu shaku doporučujeme poměr 1:4 (1 díl Mixaru®Extra a 4 díly vody)

 

Všechny naše zmrzlinové směsi jsou bezlepkové. 

 

Máte dotaz ke zmrzlinovým směsím MIXAR®EXTRA?
Kontaktujte nás!

Telefon +420 494 678 224; +420 494 678 235
E-mail zmrzlina@bohemilk.cz